חממת גידול קליפורניה

8 טיפים מובילים לגידול זני קנאביס אוטומטיים בגידול חוץ

מכיוון שזנים אוטומטיים הופכים להיות יותר ויותר פופולריים ברחבי העולם, עושה רושם שמגדלי קנאביס רבים מנסים לגדל אותם ועושים זאת בהצלחה רבה. לפניכם הטיפים המובילים לגידול זנים אוטומטיים בחוץ וכל מה שעליכם לקחת בחשבון כדי להשיג יבול טוב ככל האפשר לאורך כל השנה.

1. המיקום של זני קנאביס אוטומטיים

זהו אחד מהגורמים החשובים ביותר לגידול מוצלח של זני קנאביס אוטומטיים שקובעים כמה אור שמש ישיר הצמחים שלכם יקבלו. במהלך תקופות שונות בשנה תלוי בעונה, המרפסת / חצר שלכם תהיה חשופה ליותר אור שמש למשך זמן קצר או ארוך יותר. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא למצוא את הדרום באמצעות מצפן ולשתול שם. צמחים שפונים דרומה יקבלו אור שמש לאורך כל היום עד שהיא תתחיל לשקוע. אם יתמזל מזלכם ותוכלו לשתול בצד דרומי יותר ולקבל שמש מלאה מהבוקר ועד הערב, אז תוכלו לקבל תוצאות מצוינות לאורך כל השנה.

2. גודל העציץ לזני קנאביס אוטומטיים

התיאוריה שלפיה ככל שהעציץ גדול יותר אז ככה הצמחים יהיו גדולים יותר, בהחלט תקפה לגבי גנטיקה של זנים אוטומטיים. עליכם לקחת בחשבון שבמשך 3 השבועות הראשונים מערכת השורשים מתפתחת וכתוצאה מכך, תהליך הצמיחה מתחיל. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא לעבוד עם עציץ בגודל שנע סביב 20 ליטר. זהו הגודל האידיאלי עבור זנים אוטומטיים לייצר אזור שורשים מבוסס ופורה, מבלי לבזבז מקום או שטח גידול.

בדרך כלל, זני קנאביס אוטומטיים הגדלים בעציץ גדול יכולים להגיע לגובה של כ-120 ס"מ פלוס מנוס, אולם לעתים קרובות הגנטיקה יכולה לשחק תפקיד מפתח בגובה הצמח הסופי.

3. חממות מנהרה וחממות רגילות

לפעמים ההתמודדות עם האלמנטים השונים יכולה להיות מאתגרת, במיוחד בכל הנוגע לגידול קנאביס בחוץ. גשם כבד, רוחות עזות וטמפרטורות קרות בהחלט יכולים לפגוע בגדילת הצמח. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא שימוש בחממת מנהרה או חממה רגילה שיהפכו לבית החדש של הזנים האוטומטיים שלכם. יש יתרונות רבים לבניית חממה לצמחים שלכם, לרבות: פרטיות, הגנה מפני הגשם, הגנה מפני הרוח, ועלויות יחסית נמוכות, כל עוד מרכיבים את החממה כמו שצריך.

4. גדלו אותם להיות עמידים

אם אתם לא יכולים לבנות חממת מנהרה עם צינורות פלסטיק ועם קלקר או שאין לכם מספיק כסף כדי לקנות חממה מוכנה אבל יש לכם מרפסת שמקבלת הרבה אור שמש, אז בהחלט תוכלו לגדל זני קנאביס אוטומטיים גם במרפסת. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא לבחור את הזנים הטובים ביותר לאוטופלאוור בהתאם לסביבת הגידול שלכם. למשל, אתם צריכים זן קנאביס אוטומטי שצומח מהר, עמיד בפני עובש וטחב שיהיה מוכן לקציר לפני שיתחיל החורף.

5. שתלו זני קנאביס אוטומטיים לאורך כל השנה

אחד הדברים הכי טובים בנוגע לגידול זני קנאביס אטומטיים בחוץ, הוא עד כמה הם מגוונים ומגיבים היטב לכל עונות השנה. כמובן שהזמן הכי טוב בשנה לקבלת יבול מרשים הוא בין מרץ לספטמבר. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא לכוון את היבול השנתי שלכם ל-5 עונות קציר בשנה על ידי גידול מינואר עד דצמבר.

6. מה לגבי דישון?

כאשר מגדלים זנים פוטוטרופיים המסתמכים על מחזור אור של 18/6 בשלב הצמיחה ו-12/12 בתקופת הפריחה, אנחנו בדרך כלל מגדילים את מתן הדשנים אחרי ששלב הפריחה החל בהתאם כמובן לתפריט התזונה של הצמח, כאשר לוקחים בחשבון שנהוג לשטוף את הצמחים כדי ״לאלץ״ אותם לנצל את כל החומרים המזינים ובמקביל לשפר את הטעם וההשפעה הכללית של הפרחים.

הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא לא להאכיל את הצמחים שלכם מעבר למה שצריך כי זה ישפיע על הטעם והצבע של הפרחים. עדיף לגדל את הצמחים עם דשן בעל ערך NPK של 3-4-4 ולאפשר לחיידקים הטובים והפטריות הטובות לעשות את כל השאר בעבור הצמח.

7. בצעו טכניקות אשר מגבירות יבול (SOG, SCROG)

אנחנו ממליצים לבצע ״מניפולציות״ כדוגמת SOG ו-SCROG על הצמחים שלכם. בעזרת טכניקות אלה תוכלו להשפיע על הצורה ועל הצמיחה של צמח הקנאביס. כתוצאה מכך, הצמחים שלכם יוכלו לקבל יותר אור. כמו כן, האימונים הללו יגדילו וישפרו את איכות היבול הסופי. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא לבצע את זה ב-4 השבועות הראשונים לגדילה כדי לסייע לצמח שלכם לממש את מלוא הפוטנציאל.

ברגע שזני קנאביס אוטומטיים מתחילים לפרוח, אתם תשימו לב שיותר ויותר פרחים יחשפו לשמש שגם הגודל והאיכות שלהם טובים יותר.

8. עזרה קטנה מהטבע

ניתן למצוא מיקרואורגניזמים מיקרוסקופיים בתוך האדמה שחיים שם כבר אלפי שנים. כמו כל דבר בחיים, גם אצל המיקרואורגניזמים יש טובים ויש רעים, כאשר החיידקים הטובים הנמצאים באדמה נקראים חיידקים אווירניים. הטיפ העיקרי שלנו כאן הוא להציג את היתרונות הללו למצע הגידול שלכם ולאפשר לחיידקים ליצור מערכת יחסים סימביוטית עם השורשים של הצמח. בתמורה, החיידקים יאכילו את הצמחים, יאפשרו להם לעלות במשקל וכתוצאה מכך הטעם של הפרחים יהיה פשוט מדהים. כל עוד לחיידקים יש מזון – לצמחים שלכם יהיה אוכל.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרסומים קשורים
דילוג לתוכן